praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik UK praktik london praktik london
praktik london

   Ansökan
   Praktik i England
   Praktikprogram
   Bra att veta
välj språk
praktik london Internship English
praktik london Stage à Londres
praktik london Praktikum London
praktik london Stage Londra
praktik london Practicas Londres
praktik london Praktik London
praktik london Työharjoittelu Lontoo
praktik london Stage Londen
praktik london Estagio Em Londres
praktik london Staź W Londynie
praktik london Praktika Londone
praktik london London praktik
praktik london Πρακτική Greek

Sponsrade Länkar
Kommentarer från

praktikant Personlig Information
Namn: Anders Nilsson
Ålder: 24
Utbildning/Skola:
Slutförd:
Kandidatexamen i Marknadsföring/ Uppsala Universitet
Pågående:
Master i International Business / Uppsala Universitet
Typ av praktikplats:
Marknadsföringspraktik

Om praktikplatsen
Under min praktik fick jag väldigt tidigt mycket ansvar och frihet att använda mig av marknadsföring på det sättet jag själv ville. Just det faktum att jag fick arbeta självständigt gav mig utrymme till att vara kreativ vilket är viktigt för både mig och för en framtida marknadsförare. Det första vi fick göra var att ta fram texter, bilder samt layout till hemsidor. För att träffa just vår målgrupp var vi tvungna att unders öka målgruppens preferenser samt använda oss av benchmarking gentemot våra konkurrenter, där vi t ex letade efter nyckelord och jämförde innehåll.

Om London
London var från början huvudanledningen till att jag valde att göra denna praktik. Jag hade tidigare besökt staden vid ett tillfälle och ville se mer av Englands huvudstad, därför sökte jag en praktik under en längre tid. Och jag blev verkligen inte besviken på London efter min tid där, allting jag önskade fanns verkligen där. Under mitt besök hann jag besöka Big Ben, Towern, London Eye, Buckingham Palace och British Museum. Trots alla dessa sevärdheter var det många som jag inte hann besöka. Nattlivet var även det väldigt bra, många gånger gick vi praktikanter ut tillsammans, vilket stärkte sammanhållningen emellan oss. Det var även ett utmärkt sätt att träffa nya vänner.

Om Boendet
Att hitta boende för mig gick väldigt smidigt då företaget jag arbetade vid ordnade boende åt mig. Under min tid i London bodde jag med sex andra personer, vilket gjorde att man direkt fick nya vänner snabbt i London. I lägenheten fanns WiFi vilket var smidigt då jag hade med mig min bärbara dator vid min vistelse. Utöver detta var köket fullt utrustat med allt man behövde vi hade dessutom väldigt nära till tunnelbanan vilket var perfekt då jag och mina vänner ofta åkte in till centrala London.


praktikant Personlig Information
Namn: Klas Sylvander
Ålder: 25
Utbildning/Skola:
Slutförd:
Kandidatexamen i International management/ Uppsala Universitet
Pågående:
Master i International Business / Uppsala Universitet
Typ av praktikplats:
Marknadsföringspraktik

Om praktikplatsen
På min praktikplats i London så var det väldigt viktigt att alla kände av att vi var ett team, således gjorde vi ofta saker ihop för att stärka banden mellan oss. Vad som också var viktigt för oss praktikanter var att alla alltid hade en uppgift med tillhörande deadline att jobba med så att man kände att man faktiskt gjorde någon nytta, på tal om deadline så var slutet på varje dagspass en deadline eftersom man då skickade allt man hade gjort till sin chef. Man gavs också mycket frihet att själv bestämma hur man ville uträtta ett jobb, bara man kom till de uppstolpade målen som man satt upp tillsammans med sin chef. Det mest spännande och utmanande grejen vi fick göra i början av vår praktik var att göra en svensk hemsideversion och sedan med hjälp av nyckelord, benchmarking och diverse olika tekniker göra så att den kom upp först när någon söker efter ordet praktikplats på Google.com

Om London
När jag letade efter en praktikplats så letade jag först och främst efter praktik i en stor stad, och då passade London perfekt! I London så finns det så ofantligt mycket att göra att du aldrig kommer att vara uttråkad. Jag gillade särskilt att besöka London Zoo, Akvariumet, o så givetvis Towern. Sedan så finns det andra ställen som också var utmärkta sevärdheter, såsom Madame Tussaud's, London Eye, Big Ben och Harrods mm. Dessutom så har jag alltid gillat att gå ut på olika inneställen, nattklubbar och barer i städer jag bor i och London var inget undantag. Särskilt klubbarna runt Leicester Square var riktigt roliga att besöka med mina praktikantvänner och resulterade i många sena kvällar!

Om Boendet
Boende fann jag väldigt snabbt tack vare att företaget fixade detta åt mig. Jag bodde med 4 andra personer som verkligen blev min familj i London och som jag umgicks mycket med. De var från olika europeiska länder så jag fick chansen att träffa folk från olika kulturer och bakgrunder, något som jag är säker på kommer att gynna mig i min framtida karriär! Att gå från bostaden till jobbet gick på nolltid eftersom det låg riktigt nära. Dessutom låg boendet nära tunnelbanan, så att komma till centrala London gick smidigt och snabbt. Boendet jag bodde i var väldigt nytt och fräscht och jag trivdes som fisken i vattnet där!


praktikant Personlig Information
Namn: Johan Wachtmeister
Ålder: 26
Utbildning/Skola:
Pågående:
Civilingenjörutbildning i Lund. Inriktning mot Technology Management. Ett år kvar till examen.
Typ av praktikplats:
Marknadsföringspraktik

Om praktikplatsen
Praktiken på Studios92.com var ett av de mest lärorika arbetena jag haft. Jag jobbade inom marknadsföringsavdelningen, där mina arbetsuppgifter var väldigt inspirerande och lärorika. Jag fick tidigt fria händer och väldigt stort ansvar. Företaget räknade med att jag skulle leverera redan från först veckan, vilket var väldigt häftigt. Man jobbar i projektform, oftast i team om 3-4 personer. Jag hade ett antal projekt, men huvudändamålet för samtliga projekt var att etablera företaget på den svenska marknaden. Vi var endast tre svenskar på företaget, så allt ansvar för detta projekt lades i våra händer.

Om London
London är en av de häftigaste städerna i världen. Här finns verkligen allt! Du kommer alltså att jobba i en av världens mest attraktiva städer. Arbetsplatsen är i zon 2, vilket är väldigt nära city (15 min till London centrum med tunnelbana). Jag hade redan en del gamla kompisar från Sverige som bor här, vilka jag passade på att träffa så mycket som möjligt. Dessutom var jag ute mycket med de andra praktikanterna på klubbar och barer. Många säger att London är dyrt, och det är det också, men med lite list kan du klara dig på en studentkassa även här.

Om Boendet
Företaget fixade mitt boende åt min. Jag bor 500 meter från jobbet tillsammans med 4 andra praktikanter från Holland, polen och frankrike. Så även på fritiden umgicks jag med olika nationaliteter. Detta var väldigt inspirerande och jag utvecklades väldigt mycket som person under min sommar. Standarden på boendet i England är längre än i Sverige, men lägenheten var väldigt fräsch med stort badrum, välutrustat kök, mysigt TV- rum (där vi ofta satt och drack öl och kollade påfotbolls- EM). Nästan varje kväll var det en match från något av de andra praktikanternas länder, vilket trissade upp stämningen extra.


praktikant Personlig Information
Namn: Carola Edberg
Ålder: 23
Utbildning/Skola:
Pågående:
Bachelor New Media , Berghs School of Communication
Typ av praktikplats:
IT- och media -praktik

Om praktikplatsen
Jag valde att göra min IT- och media-praktik i både Kent och London. I Kent blev jag utbildad hur jag skulle få arbeta under den närmsta tiden. Man kan säga att början av min praktik lade grunden för hela praktiken. Efter min tid i Kent spenderade jag resten av min praktik i London, där jag med i stort sett fria händer fick arbeta med det jag kände behövde förbättras. Det jag mestadels arbetade med och det jag kände gav mig mest under min praktik var att hantera videos, bilder, webb-design (bland annat färgval för hemsidor, och design av banners) och andra IT-, och mediarelaterade uppgifter. De uppgifter jag gjorde rörande min media inriktning handlade om att hantera videoredigering, ljudsystem, fotografering, specialeffekter och så mycket mer.

Om London
Då jag kommer från en mindre stad var det väldigt roligt att känna pulsen i metropolen London. Staden är gigantisk och även om jag var in London i över tre månader så fanns det alltid något nytt att upptäcka i London. Det jag njöt av mest av i London var alla dessa parker då jag är en person som trivs i naturen och dess skönhet, de parker jag ansåg var vackrast var Hyde Park, Hampstead Heath, Regent Park, St James's Park och min favorit Battersea Park. Jag kommer definitivt att besöka England och London igen, den här perioden i London gav mig så mycket mer än bara en praktik.

Om Boendet
Mitt boende fann jag via en vän som under en längre tid bott i London. Boendet vara arrangerat så att jag fick bo med tre engelsmän vilket gjorde att jag blev integrerad i den Engelska kulturen i London. Standarden var lägre än hemma i Finland så man fick verkligen inte vara kräsen när man bor i London. I övrigt kände jag mig trygg och bekväm i det området som jag bodde I, det var ett lugnt kvarter med hjälpsamma grannar.


praktikant Personlig Information
Namn: Lara Layec
Ålder: 32
Utbildning/Skola:
Pågående:
HR-Master degree, Universitet i Montpellier
Typ av praktikplats:
Praktik inom rekrytering och administration av personal

Om praktikplatsen
Under min praktik inom administration och rekrytering av personal fick jag mycket ansvar för företagets framtida utveckling. Jag arbetade dels internt och externt. De interna delarna innebar att jag fick hantera den redan befintliga personalen i företaget genom att göra skiftlistor, hålla personliga möten och fördela arbetsuppgifter inom företaget. Externt fick jag sköta rekryteringen till företaget genom att hantera 50 ansökningar dagligen, hålla i telefonintervjuer, sköta reela ansökningar, hantera kontakter med Universitet samt ha hand om välkomnandet av ny personal inom praktik.

Om London
London är en väldigt stor och spännande stad med allt möjligt att se och uppleva. Då jag är en person som är mycket intresserad av kulturellt arv njöt jag mest av de pitoreska gamla buggnaderna som finns utspridda i London. Jag åkte även utanför London för att se Cambridge, Canterbury, Brighton, Oxford, Cambridge och det imponerande Stonehenge. London är för mig en underbar stad som jag definitivt kommer att besöka igen.

Om Boendet
Jag bodde med min pojkvän under hela praktiken vilket fungerade väldigt bra. Min pojkvän har sedan en lång tid tillbaka bott i London och det hjälpte mig verkligen mycket i vardagen. Kvaliten på boendet var väldigt bra men samtidigt väldigt dyrt. Men detta finanierade jag genom ett stipendie som jag fått genom min skola, om man inte har samma finansiella möjligheter som jag hade skulle jag rekomendera att ordna boendet via företaget man jobbar vid.


praktikant Personlig Information
Namn: Judith Ewald
Ålder: 21
Utbildning/Skola:
Pågående:
Bachelor in Business Administration, Middlesex London
Typ av praktikplats:
Praktik inom försäljning

Om praktikplatsen
Min praktik inom försäljning har inneburit att jag har fått hantera business-to-business och business-to-customer klienter. Min praktik under försäljning var väldigt givande för mig då jag fick använda mig av de kunskaper jag erhållit igenom min utbildning. Jag fick tillfället att hantera kundförfrågningar angående bokningar av boende, resor och personliga bokningar under min praktik inom försäljning. Under min praktik fick jag även ta kontakt med nya potentiella samarbetspartner.

Om London
Jag bor sedan ett år tillbaka redan i London och känner staden väldigt bra vid det här laget. London är verkligen en stad jag kan rekomendera stark, allt finns i London och om du gör en praktik kommer du få möjligheten att uppleva allt som London erbjuder. Jag ångrar verkligen inte att jag flyttade till London en underbar stad.

Om Boendet
Då jag sedan en tid tillbaka bott i London var boendet inget problem. Jag bodde under min praktik med min pojkvän och det gick väldigt bra. Om man planerar att bo i London bör man planera I tid och söka boende. Företagen förser även de som gör sin praktik med boende, vilket kan vara en lösning om man inte hittat boende.